De l'anilina al treball forçat

Von Anilin bis Zwangsarbeit

Interessant pàgina en idioma alemany on es parla de l'evolució de la indústria alemanya de la química amb els seus pecats fent un esment especial a la IG Farben.

Ja ho diu el títol de l'escrit, de l'anilina al treball forçat, traduït de l'alemany "Von Anilin bis Zwangsarbeit". Es comença fent anilina i s'acaba obligant a fer treballs forçats a milers d'éssers humans que es deixen la pell o són exterminats per ser o pensar diferent, amb la tècnica de la química i del gas, passant per un camí mitjà on les persones són part d'un experiment on, si esclata tot i es provoca un cràter gegant amb una gran mortaldat, com el gran forat d'Oppau de 1921, només seran números i res més.

Cràter d'Oppau, 1921

Del món de l'anilina i del treball forçat eren, Ernst Bürgin, Georg von Schnitzler i Eduard Weber-Andreae, però pertanyien a la banda de capos de la IG Farben que és mirava còmodament com feien l'anilina i com s'obligava a milions de persones a morir treballant o esperant el seu torn a les càmeres de gas.

Aquestes tres persones, monstres importants del Tercer Reich, van estar a la fàbrica de Flix pocs mesos desprès de la Conferència de Wannsee, on es va decidir tirar endavant la Solució Final. Què feien a Flix?


...The connection of the defendants with these transactions will, therefore, bear more careful scrutiny...

S'havia d'estudiar la connexió entre els defensats i tot l'entramat de les empreses que fabricaven el Zyklon-B, diu l'informe del judici de Nuremberg on es cita a un dels visitants de la fàbrica de Flix l'11 de juny de 1942, Eduard Weber-Andreae, mort l'any 1943, i a Wilhelm Mann, Heinrich Hoerlein i Karl Wurster. Weber-Andreae no va ser jutjat i sí Ernst Bürgin i Georg von Schnitzler, companys de visita de Weber-Andreae a la vila de Flix l'any 1942. Aquests dos van sobreviure i se'ls va poder jutjar a Nuremberg on van ser condemnats a penes massa toves.

Ernst Bürgin i Georg von Schnitzler a Nuremberg